Publicat pe 2 comentarii

Diferenta intre oglinzi heliomate si normale

Sticla geam oglinda albastra cu incalzire

Diferenta intre oglinzi heliomate antiorbire si normale, este ca atunci cand aveti masini in spate cu farurile aprinse nu va mai deranjeaza daca pe masina sunt montate oglinzi heliomate. La fel si daca bate razele soarelui in oglinda.

In majoritatea cazurilor masinile vin din fabrica cu oglinzi normale, cu o nuanta alba.

Pentru cele heliomate sunt doua tipuri, unele cu o nuanta albastra care se potrivesc pe autovehicul perfect fara sa fie nevoie sa faceti modificari. Este foarte simplu, se dau oglinzile jos si se inlocuiesc cu cele albastrui, care si ele la randul lor sunt prevazute cu fire de incalzire daca este cazul.

Oglinzile heliomate albastre se pot monta atat pe oglinzi electrice cat si pe cele mecanice.

 Vedeti mai jos diferenta intre ele montate pe diferite tipuri auto. 

In stanga este oglinda normala unde conducatorul auto este deranjat de razele soarelui, iar pe partea dreapta este oglinda heliomata.

oglinzi heliomate vs oglinzi normale

Un alt exemplu mai jos cu farurile de la masini, chiar daca au faza lunga sau scurta.

Diferenta intre oglinzi heliomate si normale

Astfel de oglinzi se pot gasi pe multe modele auto din gama VW se gasesc pentru Golf 4, Bora, Golf 5, Passat B6, Jetta, Golf 6 etc. Skoda Octavia si Superb, Audi A3, A4, A5, A6, A8, Q3 etc si multe alte modele Citroen, Peugeot, Seat, Renault etc.

Diferenta intre oglinzi heliomate vs simple inainte de a fi montate pe masina, in pozele de mai jos.

Sticla geam oglinda albastra cu incalzire

Geam oglinda stanga heliomat VW Golf 5 tuning

 


Mai exista un alt tip de oglinzi heliomate care se numesc electrocrom, ele se inchid la culoare. Problema este ca acestea sunt activate printr-un circuit, au mufa separata. Daca doriti sa va dotati masina cu astfel de oglinzi nu o sa functioneaze daca nu a venit cu optiunea aceasta din fabrica. Daca masina nu este dotata cu sistem pentru electrocrom nu puteti sa montati acest model de oglinzi.

Oglinzile electrocrom au pe mariginea lor o dunga, vedeti pozele de mai jos.

Oglinda heliomata elektrochrom

Si asta se afla pe spatele ei, la unele modele mufele pentru incalzire sunt separate iar la altele firele de la dezaburire sunt integrate cu mufa pentru antiorbire.

 

2 comentarii la „Diferenta intre oglinzi heliomate si normale

  1. Buna ziua pentru opel antara aveti ?oglinda mea sa facut verde si an curatat acel gel dintre geam si oglinda si nu mai este heliomata

    1. Buna ziua, da, avem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *